Sabtu, April 10, 2010

Cara Memasak Char Kuetiau

Bahan-Bahan
Minyak
udang
kerang
bawang putih
cili boh
taugeh
kucai
kuetiau
telur
kicap

cara memasak
1. masukkan sedikit minyak
2. masukkan udang, biarkan sehingga udang masak
3. masukkan kerang.
4. masukkan satu sudu teh bawang putih yang di kisar
5. masukkan satu sudu teh cili boh kacau sekejap.
6. masukkan taugeh dan kucai
7. masukkan kuetiau
8. kacau sekejap
9. masukkan telur ayam dan kicap (1 senduk) kemudian kacau sekejap (antara 5 - 20 saat - ikut kuatnya api dapur)

jika hendak dapatkan kicap boleh hubungi di no. 017-5256520 abdullah, 0138041077 mokhtar, 019-4217347 fauzi.(perak, selangor, n.9, melaka, johor)

330 ml -  RM 4.50
650 ml - RM  6.50